I dag hade vi en mycket försenad födelsedags middag.
Jag fyllde i januari och sambon i februari.
Men bättre sent än aldrig!
Nu var det sambons fam. som var här 6 st.
9 med oss.
Min fam. ska jag bjuda efter påsk för då är
även sonen hemma från Lund :D
Jag fyllde i januari och sambon i februari.
Men bättre sent än aldrig!
Nu var det sambons fam. som var här 6 st.
9 med oss.
Min fam. ska jag bjuda efter påsk för då är
även sonen hemma från Lund :D
välkomst"drink":
Mitt absoluta favo vin (vitt) Gewurstraminer/Alsace.
Dom som körde och var under 18 år fick klassikern Champis.
Som tilltugg bjöd vi på en otroligt god dipp där
bla. cremefraice blandat med tacosås, Fefferoni, räkor mm ingick!
Jag kommer lämna receptet här någon gång för det MÅSTE du testa!!
Förrätt:
Avokado med skagen toppad med dill och citron.
och
Honungsmelon med parmaskinka
Varmrätt:
Oxfilé med en röra av cremefraice blandat med hackade valnötter och mycket
riven Västerbottenost som man efter att man stekt köttet i skivor lägger på
och in i ugnen. MÅSTE ge er detta recept också för det är såååå gott!
Ugnstekta potatisklyftor och rotfrukter.
Sallad med hallomi
Rött vin
Dom under 18 fick fortfarande något helt annat!
Efterrätt:
Gammeldags vaniljglass med
varma hjortron och varma hallon
Tänk vá gott det är och sååååå enkelt:)
Här var jag tvungen att ställa ut hjortronen och
hallonen i snön ett tag för att kyla ner dom lite.
Titta så bra det är med snö!
Så här kan jag inte göra om någon månad.
Ja det är inte slut med det här, nej nej för svärmor MÅSTE ju
alltid ha med sig den BERÖMDA tårtan som hon
gjort i.....ja, jag tror årtionden!?
Och den är förbaskat GOD!
Det receptet MÅSTE jag också ge dig!
Grunden är Rice krisp.
Smörkräm, grädde och jordgubbar...ojojoj....perfekt för min figur! (:( )
Kaffe med avec.
Jag sätter en hundring på att du kan känna hur min magen kändes efter allt detta!
(Ja-a du kära syster, här får det allt bli en favorit i repris när ni alla kommer!)
Synd att jag glömde bort att fota allt:(
Jag hade fullt upp med annat!
Måste tänka på er nästa gång!
Kram
Eva
Pst.
Jag är ingen fena på det här
med stavning!
Jag hoppas och tror att du
skiter i några stavfel lite
här och där!?
(stavningskontrollen har ibland
ingen lust att stava åt mig? Har aldrig
sett så många "gula" markeringar, men
"den" har ingen lust i dag tydligen att visa
mig hur det verkligen stavas?)
Jag är ingen fena på det här
med stavning!
Jag hoppas och tror att du
skiter i några stavfel lite
här och där!?
(stavningskontrollen har ibland
ingen lust att stava åt mig? Har aldrig
sett så många "gula" markeringar, men
"den" har ingen lust i dag tydligen att visa
mig hur det verkligen stavas?)
35 kommentarer:
yummi!!
allt är bättre sent än aldrig, Leon fyllde 30 i juli ochjag i oktober och vi har fortfarande inte haft "kalas". Det kommer. Nångång :) Den som väntar på ngt gott...
Milda makaroner såå gott att det där lät! Inte undra på att du är...hmmm...mätt.
Kram
Men så mumsigt! Nästan plågsamt så här innan frukost ;)
Det var mycket ... och det låter mycket gott allting!
Söta tulpaner!
:)
Det där lät som en synnerligen smaskig middag. Möjligen föråt jag mig på hjortron i min barndom så att det inte riktigt är så mycket fest som det förtjänar hos mig.
MÅSTE få recept! Det där oxfilégucket lät underbart. Är en riktig Västerbottenostjunkie.. Vattnas i munnen på mig! Och vilken vacker dukning!
Grattis på er båda i efterskott! :)
Jag blev litet nyfiken så jag bestämde mig för en snabbtitt! Härlig blogg!!!
Bor du i Simrishamn? Tycker mig känna igen några av dörrfotona...
Återkommer! :)
Oj så gott!! Jag gillar att få lite nya receptförslag. Blir så lätt att bara köra på samma.
Jag blir mätt bara av att läsa om middagen hihi..
Ha det gott!
kram
Malla:
Åååh så skönt att höra att fler "väntar lite":D
Gafflan:
Ja detta var allt annat än makaroner de:)
Så här på måndags eftermiddan är jag fortfarande mätt.
Maria:
Hihi...förlåt! Hoppas du åt en smarrig frukost!
Tigris Predikantan:
Ja-a det var MYCKET och GOTT:)
frunatmaken:
Jajemensan den var god! Sååå synd i love them!
Märta:
Klart du ska ha receptet! Antingen lägger jag ut det i ett inlägg eller så skickar jag det till dig! Tack för snälla ord om dukningen:) Och tack för gratulationen:)
anne:
KUL att du blev nyfiken:)
Hihi..nej tyvärr så bor jag inte i Simrishamn.
Dörr-bilderna är tagna i sommras på husbilssem. runt hela Skånes kust. Just dom här bilderna är nog från Ystad, Skanör, Mölle men det kan vara så att någon faktiskt är tagen i Simrishamn för självklart var vi ju där också!
Emmas utsikt:
Ja det kan jag lova, att det var gott alltså!
Kul att dela med sig av GODA receptförslag:)
Jag är fortfarande mätt, så här på måndags eftermiddan.
Lät supergott. FÖrutom avokadon, bläh. Kan helt enkelt inte med smaken, fast det gör ju inte så mycket för alla andra smaker verkar jag ju gilla. VIkten säger då så ;)
Ha en härlig måndag!
Fel tid i månaden att behöva läsa detta...Jisses vad jag blir sugen...måste gå och kolla vad som finns i skafferiet! Ser fram emot recepten! Kram!
oh my god, vad gott allt låter! jag kan förstå att du eventuellt kände dig aningen mätt efteråt! o ja tack, dela gärna med dig av recepten!
vårt hus i skärgården är det hus som svärmor bott i. svärmor gick bort förra sommaren, och maken var enda barnet, så allt vi vill ha tar vi hem därifrån. en hel del möbler har vi redan sålt, men småprylar försöker jag få in i lådor och skåp här hemma ;) huset ska säljas om vi hittar en köpare. det är bara en liten skärgårdsby med 400 invånare, och tyvärr är det inte många som vill flytta dit ut numera. håll tummarn att det går vägen för oss!
kram
ingela
Åh det lät väldigt gott! Tur att jag precis har ätit. Vilken fin prickig duk du har!
Älskling....recepten finns på vår andra hemsida...du vet...den som jag uppdaterar lite då och då....alla recept du beskriver ovan finns där :-)
Älskar dig
/A
Herregud så smarrigt! Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge! Hm, undrar varför jag helt plötsligt började längta efter påsken..... ;)
Kram, kram
Åh! Det vattnas i munnen!
Ett litet, hmm, försenat grattis till er båda.
Det gör väl inget om man firar lite efter eller?
Har min dag idag så...
Härlig middagsmeny du bjöd på. Blev hungrig av att läsa allt det där.
Kramen og fortsätt gotta er.
Synnöve.
Ja men grattis! Och vad sa du ville du att jag skulle rätta ALLA stavfel? Nä det orkar jag inte... ;-) Men recepten orkar jag vänta på, gud så smarrigt allt låter. Jag stjäl allt rakt av.
Ojojoj! Jag klarar inte av att läsa längre än till vaniljglass med varma hjortron.
Jag dräglar rakt ner i tangentbordet så nu skvätter det när jag skriver.
Grattis i efterskott;-)
JAAA, recept tack! Gillar inspiration o beprövade recept som har goda referenser ;)
Ulrika:
Ja det var gott! Tänk för några år sedan så kunde jag inte heller med avokado. Men nu tycker jag det är gott! Kanske samma fenomen inträffar hos dig?
ÅSA:
Hihi,oj förlåt!
Recept kommer på ena eller andra sättet!
alegni:
Ja herrejäklar vá mätt jag vá!
Recepten kommer på ena eller andra sättet!
Haha...jasså då förstår jag hur det kan komma sig att du går på loppis i erat egna hus! Lyx!
Skulle det inte vara mysigt att ha huset som sommarstuga eller som ni brukar säga villa/villon?
Men om ni säljer så håller jag tummarna för att det blir en bra peng!!!!
Knasterfaster:
Ja-a du det var gott så in i h.....
Är fortfarande mätt.
Den prickiga "vax" duken är köpt på Rusta för en väldigt liten peng:D Jag tycker också om den!
Sambo Anders:
Andra hemsida...öööööh...äh, jag bara
skämtade lite, men jag har väll typ aldrig varit inne där och läst, jo någon gång förståss. Du har alltså lagt upp recepten där! Kul hörrö, då ska jag kika in:D
Love:D
Syster Camilla:
Hihi....ja detta är värt att vänta på! Självförtroendet var visst på topp nu märkte jag?!
Min vrå:
Hihi...bra! Recept kommer!
Synnöve:
HIPP HIPP HURRAAAAA PÅ DIN DAAAAA!
Hoppas du är nöjd med dagen!
Stort GRATTIS Synnöve!
Singelmamman:
Hihi...fa....att du inte orkar rätta! Det var så mycket gult överallt! (Skit, stavas överallt kanske över allt???)
Recept kommer på ena eller andra sättet!
Göran:
Ja men då hade du ändå kommit ganska långt innan du började drägla:) Hoppas hustrun har en egen dator när hon bloggar för annars tycker jag synd om henne!
Tack för gratulationen!
Madlar:
Självklart kommer recepten på ena eller andra sättet!
Ja jag lovar detta var mumsfilibabba!
Åh jäklar, vilken imponerande födelsedagsmiddag, nu får jag dåligt samvete över vad jag bjuder på när vi har födelsedag, mannen och jag, ungarna vill ALLTID ha smörgåstårta(tråkigt) ;D
Gud vad hungrig jag blev nu då!!! Efterrätten är verkligen god och enkel. Och just att det är varma bär gör det. Mums fillibabba. Måste gå och laga mat nu! :):):)
Riscrisp Tårta
4 st äggvitor
2 dl socker
3 dl riscrisp (flingor)
Fyllning
1 dl grädde
4 st äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Äggvitor vispas hårt.
Socker och riscrisp vändes ner i äggvitorna.
Gräddas sedan på smort smörpapper i långpanna 125 gr C i 100 min, låt sedan kallna.
Fyllningen sjudes ihop sakta, rör om hela tiden.
Rör sedan ned ca 100 gr margarin när smeten svalnat lite.
Dela sedan kakan på mitten med en kniv väldigt försiktigt. Dela den när den fortfarande är varm.
Låt sedan stå och kallna.
Bred krämen mellan delarna och lägg sedan ihop delarna till en tårta.
Därefter kan den faktiskt frysas för att ta fram när man vill.
Garnera med vispgrädde och färska valfria bär.
Oxfilé med Västerbottenfyllning
Skär oxfiléerna i lagom tjocka bitar, ca 2 cm.
Salta & peppra
Bryn ytorna på bägge sidor.
Sätt ugnen på 200 gr varmluft ( 225 om inte varmluft)
Lägg köttbitarna efter de har brynts på ett bläck.
Läggs på fyllning på oxfilé och sätt in bläcket i ugnen i ca 10 till 15 min. Tills fyllningen får fin färg.
Fyllning/topping:
Västerbottenost (riven)
Creme Fraice
Valnötter
Nå hur mycket man skall ha av resp i toppingen beror ju på hur mycket kött man har.
Här kommer "kock" känslan fram i mängderna.
/Sambon
Goda dippen till Taco chips
200 gr philadelfiaost
1/2 kkp creme fraice
1/2 kkp majonäs
Blanda ihop detta. Tillsätt tacosås eller tacosalsa.
Hacka 1 st purjolök. Blanda allting, och lägg i typ en pajform.
Hacka några tomater, lägg ovanpå.
Hacka fefferoni och lägg ovanpå.
Lägg i ett gäng skalade räkor.
Västerbottenost ovanpå allting.
/Sambon
Knapriga krispiga potatisar i ugn.
Man kan givetvis ta bort morötter och palsernackan om man vill.
Allra bäst blir det med gåsfett...men vem får tag i det och vart får man tag idet??
Gått med en rostig aioli till. (rostig = du blandar ned lite rostig paprikapulver i aiolin)
Det här behöver du:
1 ½ kg potatis
6 palsternackor
6 morötter
1 hel vitlök
3 kvistar färsk rosmarin
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Matolja.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rotsakerna om du vill, dela långa på längden och potatisen i 4 delar.
Vitlöken ska egentligen inte skalas men det går att göra som man vill.
Lägg potatis och morötter i en kastrull med lättsaltat kokande vatten.
Koka i 5 minuter och lägg sen i palsternackan, låt koka ytterligare 4 min.
Låt allt rinna av i ett durkslag tills all vätska ångats bort.
Lägg palsternacka och morötterna i en oljad ugnsform tillsammans med vitlöken och rosmarin.
Fluffa till potatisen ordentligt i durkslaget! (då får de en god krispig yta sen).
Häll potatisen i formen och krydda med salt och peppar, rör runt väl så allt täcks av oljan.
Sprid ut i ett lager så de inte ligger ovanpå varandra.
Ställ in i ugnen ca 1 timme eller tills de ser krispiga & fina ut.
/Sambon
Valnötterna ska hackas givetvis och gått = gott :-)
/Sambon
Ciiilia:
Sambon älskar att laga mat och då blir det så här.
Jag tycker smörgåstårta är supergott! Fortsätt med det ni:)
Persilja:
Ja visst är det SÅÅÅÅ gott med varma bär till vaniljglass! Och så jädrans enkelt!
Hoppas du fick till nått gott i matväg!!
5 gånger Anders:
TUSEN TACK för hjälpen:D
Vad är du är ute efter?
Ska jag sitta bredvid dig i soffan och
titta på Chelsea-Inter?
Vilken god middag! Dukningen var jättefin!! Och underbart att Anders är delaktig i din blogg ; ) Vi får ses snart! Kram Karin
tack för recepten! jag kopierar dem direkt till min samling!
angående huset - nä, det är ett alldeles för stort hus att värma upp vintertid, så vi ska nog sälja det om vi bara lyckas. vi har redan en liten stuga ute på en holme och den räcker gott och väl till :)
kram
ingela
Du får alltid komma intill mig i soffan oavsett om det är idrott eller virkprogram eller Broarna i Madison County...det spelar ingen roll...
/Sambon
Men vilken middag! Så fint dukat och så god mat!
Den menyn kunde jag tänka mig att sno rakt av en vacker dag. :-)
Den där dippen, äter man den varm eller kall?
Ha en fin lördag!
Skicka en kommentar