.
.
.
På begäran, kommer här receptet.
(se även förra inlägget)
Visst har man många kok/bak böcker liggandes som man
typ nästan aldrig tittar i.
När jag fick ett ryck i helgen att göra det fyllda brödet så letade jag
runt blad böckerna och hittade receptet i den här.
Klicka på bilderna så blir dom större!
Till det fyllda brödet ska man använda det här receptet, fast det står Baguetter!
Nu gör du bara fram till och med:
Jäs degen i 1-2 timmar! (min jäste i 2 timmar)
Degen SKA vara lite "sladdrig/smidig" INTE för mycket mjöl!
När jag tittade in i kylskåpet så hade jag inte
rucolasallad, färska örter eller svarta oliver hemma.
Så jag tog soltorkade tomater i olja, gröna oliver i stället och fetaost (som alltid finns hemma)
Efter två timmars jäsning delar du bara degen i två delar.
Knåda INTE!
Ta bara vetemjöl på händerna och tryck ut degen på plåten med bakpapper.
Gör sedan som det står.
LÄTT SOM EN PLÄTT!
&
GOTT SOM FAN (kom inte på nått rim;))
Knåda INTE!
Ta bara vetemjöl på händerna och tryck ut degen på plåten med bakpapper.
Gör sedan som det står.
LÄTT SOM EN PLÄTT!
&
GOTT SOM FAN (kom inte på nått rim;))
LYCKA TILL!
Om du testar med rucolasallad och örterna, så kan du väl
skriva och berätta hur det blev :)
21 kommentarer:
Gott, gott, gott!!!
Då kan nog livet vara riktigt GOTT en stund-kram!
Tack för recept !
Ha en toppen dag
kram
Tack,Härliga Ewa !:)
Och fetaost var det ENDA, jag inte hade hemma...hihi ( Brukar ha...:)
Nu skall här bakas...jeehaa...!:)
Det är lätt som en plätt,
följ bara receptet rätt...
Då blir det mjukt och slätt,
och lilla magen blir mätt...
Till detta svartvinbärste i en lagom skvätt...hihi
KRAMAR till dig, Cia:)
Va gott, skicka en sån till mig nu :)
Oh, tack, det var bra, för som du ju vet så blev jag så sugen på ditt bröd.....har faktiskt tänkt på det flera gånger sen sist!
Agneta kram
Åh, vad gott det ser ut. Kanske, jag säger bara kanske, vågar jag mig på att testa detta. Ska fundera lite... :)
Det där såg gott ut!!!
Mmm, ska definitivt testas =) KRAM
Har oxå denna bok och gillar den skarpt!
Amen- den boken har ju jag oxå! fast jag har aldrig gjort något i den! :)
Nu är det dags :)!!!!!! TACK för tips!
Oj, så gott!! Fint bröd är det dessutom!
Oj så många fina tips man hitta på din blogg nu, tur att jag kom förbi en sväng :)
Men du, det där måste jag testa någon gång! Vilket perfekt picknick-bröd!
Mmmmm, det där är en riktigt fin kokbok!!! Och brödet ser helt underbart ut!
Det rinner i mungiporna önskar jag hade brödet här. Det här ska testas.
Det innehåller mina favoriter så garanterat är det något för mig
Tack för tipset
Ha en fin kväll
Tack för inspirationen! Det är hur länge sen som helst sedan jag bakade något fyllt bröd, så nu är det dags att återuppta den vanan! :oD
Det ser jätte-gott ut...
MEN jag är ingen bak-människa!!
Jag kan inte ( tror jag )
Ha en mysig fredag.
Kram Helene.
Tack för kommenaren i min blogg, och jösses vad gott brödet ser ut! Nu har jag gått upp och vi ska göra ett nytt försök att åka. Vi åker dock från andra hållet på linjen, finns inga tunnelbanor och det blir svårt att ta sig från centralen åt Bålsta-hållet! Ha en underbar dag!
Fyllda bröd är ju hur gott som helst, och enkelt att göra! :)
Ha en fin fredag.
jag som då inte ätit bröd sen slutet av augusti blev av någon konstig 'fniss' anledning väääldigt sugen på just...bröd...smarrigt värre men jag stålsätter mig och njuter av bilderna istället!
ha ett bra arbetspass (jag vinkar åt ditt håll), kram/caja
Skicka en kommentar