10 september 2010

Jobba = Ingen oxfilé och inget vin

.

Jaha, då var det fredag igen då.

Det här var min lunch idag (?)

Middag blir förmodligen ev. en macka!
(Hade inte jag slutat äta bröd??)



Det finns ett litet land någonstans där man kryddar
ALLT med Gurkmeja.
OCH dom sägs leva FLERA ÅR LÄNGRE än alla vi andra, jo någon
hade kollat upp varför dom blev så gamla där. Och det tros bero på
att denna krydda slinker ner i all mat!

Jag kryddar numer ALLT med Gurkmeja:)
(smakar ju inget så varför inte)


Botten upp då, dé é ju fredag.
Jag spetsar med några rödavinbär och nu
åker jag och jobbar fre, lör och söndag......
(den här smaken på Ramlösan var "super"god;))


Må bäst & njut av helgen!

KRAM
EVA

17 kommentarer:

Unknown sa...

Låter intressant det där med Gurkmeja. Vilket land är det? Ha de´ bra trots jobb under helgen.

Gafflan sa...

Gurkmeja har jag alltid i fiskgryta mest för att det ger sådan fin färg :D
Pöss på dig och ha en bra jobbarhelg.

S sa...

Här blir det fläskfilé och vin! :)

pillan sa...

jasså det är alltså gurkmeja man ska käka , intressant kanske ska ta och prova det då ..

ha en toppen helg trotts jobb

Lockeby Gård sa...

Hej
Roligt att du hittade till mig - nu hittar jag till dig! Tack för fina ord! Vilket härligt golv. Det skulle inte jag heller tröttna på.

/J

Malla sa...

oj - fram för mer gurkmeja då med andra ord :)
ha en trevlig jobbhelg!

Livet på Vestergård sa...

Nu åker gurkmeja burken fram!
Ha det bra på jobbet. Kram Kicki

Tingeltangel sa...

Vad kul att du ville hälsa på mig.... Golvet är underbart. Roligt med något som är lite ovanligt och personligt. Vilken härlig idé med de extra plattorna att pigga upp med där det passar.

Shamrock sa...

Och spenat som är så gott

Snäckskalsdalen. sa...

Gurkmeja är ju undergörande om det är så. Den får jag börja använda, hör jag.
Ramlösan låter god, jag fick en med jordgubbar och lime häromdagen och den var supergod.
Agneta kram

Cattas liv och tankar sa...

Trevlig helg på dej med!

Sandra sa...

Jag har nästan bara använt gurkmeja för att få lite färg på maten :) Bör kanske testa den mer som krydda :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå Eva, tänk om vi kunde jobba ihop ngn gång, så kul vi skulle ha: ) Ja, den ramösan är verkligen god, en stor favorit här hemma och maten såg inte helt fel ut, hm, tack för gurkmejatips, kanske värt ett försök..två 100-åriga tågmästare som ser ut som 45 kommer resultatet att bli, hi, ha..
Och som sagt, ert badrumsgolv är overkliget vackert, ha en bra jobbarhelg! God lördagmorgon. Mari

Singelmamman sa...

Gurkmeja hade jag helt glömt bort. Ska genast ta fram den igen. Ha en trevlig jobbhelg!

Fru Venus sa...

Ha en bra jobb helg! Hoppas vi ses snart igen :-) Kram

Synnøve. sa...

Skön söndag på dig där du jobbar.
Hoppas arbetsdagen går fort i alla fall....

Gurkemeja ja, måste vara Norge du tänker på.
För här används det som bara sjutton. Till och med när man bakar lussekatter! Inget saffran utan gurkemejja...Du ser jag kan inte ens stava det rätt.
Alltså man vill ha färgen säger man. Ja det kan jag köpa, men smaken säger jag. SMAKEN....
Lussekatt uten saffranssmak vad är det?
Jo gulfärgad vetedeg alltså...
Så gurkemejja har vi inte hemma. Utan saffran.

Ha det gött.
Kramen Synnöve.

Ulrika sa...

ANtar att du ätit upp fredagsmaten redan..

Gurkmejja har vi faktiskt hemma. Piffar upp riset med det ibland. Kallas ju fattigmanssaffran.

Inte för att vi är S Å fattiga ;) men för att det som sagt piffar upp riset lite.