19 november 2009

På julafton borde alla barn få ett paket!Vilken KANONBRA idé, nämligen Aktion Julklappen!
Fick med denna lapp från skolan. Alla som vill får vara med och skänka ett paket som sedan lämnas till fattiga barn i Ukraina, Moldavien och Rumänien.

Jag ser nu att det inte går att läsa (jag har ju sagt att jag inte är någon mästerfotograf, jag bara knäpper och tror att det ska funka men icke sa....)
Tycker idén är så bra så jag tar och skriver ner allt ifall någon vill haka på!

Aktion Julklappen

Eleverna i vårt arbetslag har bestämt att de vill delta i Aktion Julklappen. Alla barn som vill, får skänka var sitt paket. Vi skickar paketen till Läkarmissionen, som sedan åker med egna lastbilar ut till fattiga barn i Ukraina, Moldavien, Rumänien och delar ut paketen. För rättvisans och tullbestämmelsernas skull, måste alla paketen innehålla samma saker. Detta är:

° 1 skrivbok
° 1 blyertspenna
° 1 suddgummi
° 1 ritblock
° 1 ask färgkritor eller tuschpennor
° 1 tvål
° 1 tandborste
° 1 tub tandkräm
° 1 tablettask
° 1 vykort eller bild på något typiskt svenskt
° 1 julhälsning på engelska från den som skickar paketet
° 1 pennvässare

De tre översta sakerna på listan får från skolan. De övriga sakerna får eleven själv ordna. Lägg helst alla saker i en plastpåse innan du slår in allt väl till ett fint paket!

För att hinna skicka iväg paketen i tid måste de var i skolan senast den 18/11

Kanske detta skulle kunna vara något att tipsa er skola om nästa år eller hör med "din" Läkarmission om dom tar emot fortfarande!!
Här är min familjs bidrag. Jag skulle kunna göra några till för kännslan var så speciell av att veta att just det här paketet med allt innehåll kommer en liten flicka eller pojke att få om några veckor. Kanske det enda paketet dom får..... Jag hoppas dom blir jätteglada och att det är många som har varit med på Aktion Julklappen för det finns sååå många fattiga barn.

Man kan inte hjälpa alla men alla kan hjälpa en!!

11 kommentarer:

Susanne sa...

ÅHHH så fint ska kolla med skolan här nästa år blev så rörd verkligen en super idé!

Perislja sa...

Vilken toppenidé!!!! På vår förra skola i vår förra stad var det mycket solidaritetsaktiviteter med insamlingar till vänskolor i fattigare länder och liknande. På den här skolan har de olika insamlingsdagar och då går allt till skolan och elverna själva...(!) lite märklig pedagogik tycker jag. I år ska alla köpa en julklapp till sig själva...!
Då var det här betydligt bättre!!!!!! Julen och klappar handlar om glädjen att GE i första hand. Det tycker jag är ett superviktigt budskap.

Nordingården sa...

En mycket bra ide! Det är så synd om så många, fy va vi är bortskämda i det här landet!!! Och många barn är det defintivt, det är nyttigt att påminnas om hur vi bra vi har det emallanåt..Så detta är ngt att haka på tycker jag,och bättre än pengar, för tyvärr finns det ofta alltid ngn skurkaktig hand under resans gång... jo man ser visst, om man klickar på bilden!

Så fin din blogg blivit, länklistan och så toppbilden, ser helt ljuvligt ut, vilken butik kan det vara, väldigt lockande..

Hoppas allt är bra med dig, ha en bra helg, nu är det bara en vecka kvar till advent! Mail kommer så smånigom: ) Mari.

Mailena sa...

Hei. du har lagt igjen en kommentar i min blogg (Mailena) Jeg syr på bestiling, men det har kun vært til venner og bekjente i Norge. Jeg har ikke kommet i gang med eget firma enda og har dessverre ingen ordning med sikker betaling. Skulle så gjerne ha sydd til deg=)Jeg kan gi deg beskjed når firmaet er i gang. mvh Mailena=)

Anonym sa...

Underbart med julklapparna! Hoppas att det blev riktigt många... Stora kramar till Dig och familjen från "Dalingarna/Falingarna".

zinkbaljan sa...

Jag håller med! DETTA ÄR SÅ HIMLA BRA!!! Mera sådant!!

Kraaaaam

ÅSA sa...

Wow, vilken kanon idé! Ska försöka komma ihåg det till nästa gång!!! Blev Världsförälder i våras och det känns också himla bra! En riktigt trevlig helg! Åsa

Mina dagar sa...

Susanne:Ja visst är det en superidé! Hoppas ni kan var med nästa år!

Persilja:Ja det är såå kul att ge och särskilt till någon som man vet VERKLIGEN uppskattar det! Lägg våran lapp i er skolas lednings fack så kanske dom nappar till nästa år:))

Nordingården:Du skriver så klokt precis så är det!
Tack för berömmet,det behövs jag är ju sååå grön!
Tack vare dig fick lära mig att bilderna är klickbara:)

Mailena:Ja snälla meddela GÄRNA mig när du börjar sälja via nätet! Dina kläder som du sytt till barnen är såååå fina!!!!

Dalingarna:Jag hoppas att det var många som var med i Aktion Julklappen!

Zinkbaljan:Ja visst är det himla bra!!! Hoppas många skolor har varit med!

Åsa:Kanon bra idé absolut! Hoppas ni är med nästa år! Världsförälder låter jättebra! Kan du skriva om det någon gång i bloggen så får en inblick i vad det precis innebär!?

Camilla sa...

Vilken underbar idé! Man blir alldeles varm inombords när man tänker på hur glada dessa barn kommer att bli. Vilken lycka! Tänk den där pirriga känslan i magen när pappret så sakta börjar rivas bort.... Måste bara komma i håg det till nästa år. Paketet var jätte jätte fint :)
Kram Camilla

Maria sa...

Bra initiativ! JAg vet att när jag arbetade som lärare för några år sedan, då fixade vi något liknande.
Vi har ett fadderbarn i Indien som jag skulle vilja skicka mycket till, men då får man inte eftersom det blir för dyrt om det väger mer än typ 100 gram. SÅ det blir bara smågrejjor.

Mina dagar sa...

Camilla: Visst blir man, varm inombords alltså! Skulle vilja var med när pakenten öppnas!
Jag kopierar lappen till dig så kan du ge skolan den som en hint!
Kul att du gillar paketet det var extra kul att göra! W ville absolut att en av hennes pärlplattor skulle hängas på och det var klokt för det blev ju fint!

Maria: Jag är glad att någon klok människa tog beslutet att våran skola skulle var med på Aktion Julklappen!
Varför ska det vara så dyrt att skicka? Jag är ju helt övertygad om att en liten grej är VÄLDIGT uppskattad!!!! Jag måste skaffa ett fadderbarn känns ju så självklart!